Reserveer nu
header eten en drinken van hier header eten en drinken van hier

Leveranciers Van Hier

Streekprodukten vormen de kern van onze menukaart. Wij definiëren streekprodukten als produkten die in een cirkel van 40 kilometer rondom Van Hier worden geproduceerd. Tijdens uw bezoek aan Van Hier zult u er daarvan ook een aantal kunnen leren kennen. Maar we stellen ze hier ook graag aan u voor:

Smits
De familie Smits van Groentekwekerij Smits uit De Heurne zijn bevlogen ondernemers. Daar waar hun boerenbedrijf in het verleden uitsluitend afhankelijk was van preiteelt, hebben ze een succesvolle omschakeling gemaakt naar diverse groenten, aardappelen en fruit voor de regionale markt. Daarbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Biodiversiteit op de velden, zonnepanelen op het dak en vele andere maatregelen, maakt dat ze een milieukeurmerken hebben en planetproof zijn. Ze hebben er ook een grote landwinkel die uw bezoek meer dan waard is. Smit is leverancier Van Hier voor aardappelen, groenten en fruit. Uw verse frites komt bijvoorbeeld daar vandaan, biologisch geteeld, vers gesneden en verpakt, zonder voorbakken, want dat doet de keukenbrigade van Hier.

Coöperatie Bon Vivant
Op 15 september bereikte ons helaas het bericht dat Bon Vivant failliet gegaan is. Wij zijn nu in gesprek met andere leveranciers, maar hopen ook op een doorstart. Dit heeft voorlopig geen gevolgen voor de gerechten die we kunnen bieden, de leveranties van vlees zijn gegarandeerd de komende tijd. Wij wensen de medewerkers van Bon Vivant veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Voor rund- en varkensvlees is Bon Vivant uit Zelhem de leverancier van Hier. Het is een coöperatie van boeren en slagers, die natuurlijk scharrelvlees leveren. De dieren hebben een goed leven op de boerderijen, krijgen geen antibiotica en groeiversnellers en ze voldoen aan alle relevante keurmerken. Zowel de boeren als de slagers hebben een missie: gezond vlees zo diervriendelijk mogelijk produceren. Bovendien worden de dieren en het vlees zo weinig mogelijk vervoerd, goed voor het dier en goed voor het milieu. De passie van de slagers en boeren van Bon Vivant proef je in het vlees.

Tante Door kip
De Tante Door kip is kip uit de Achterhoek, die hier opgroeit en door Wolters Poelier wordt verwerkt. En het is een bijzondere kip. De kip van het ras Ross Ranger is langzaam groeiend en wordt gedurende de hele levensfase goed behandeld. Het zit in een ruime stal en mag zonder groeiversnellers en antibiotica opgroeien. Daarbij krijgt het de beste 100% plantaardige voeders. Door deze manier van opgroeien, maar ook door dierenwelzijn hoog in het vaandel te houden bij transport en slacht (wat uiteindelijk toch moet gebeuren), ervaart de Tante Door kip weinig stress. En dat proef je. Wolters Poelier uit Harreveld is de leverancier van Hier voor de Tante Door kip en Achterhoeks wild in de herfstperiode.

Althues
Door onze ligging direkt aan de grens, behoort een deel van het Duitse Münsterland ook tot de streekproduktencirkel van Hier. Onze pasta’s en lasagnebladen komen van Althues uit het Duitse Rosendahl. De boerderij van Althues produceert eieren. En van deze eieren, gecombineerd met graan, maken ze harde pasta’s. En dat produceren gaat ook nog eens klimaat neutraal door alle stroom zelf op te wekken. Ze hebben er ook een prachtige “Hofladen” bij, die uw bezoek zeker een keer waard is. Alle pasta’s van Hier komen van de boerderij van Alhues.

Visgroothandel en Viskwekerij Deunk V.O.F.
Van Hier zit aan de oostgrens van Nederland. In de omgeving zijn prachtige streekprodukten verkrijgbaar, maar helaas is zeevis daar niet één van. Om die reden zult u geen zoutwatervis op de kaart van Van Hier vinden. Maar een zoetwater kweekvis kan wel en Deunk uit Winterswijk  levert prachtige Forel, gekweekt in Winterswijk. Deunk is de leverancier van Hier op het gebied van vis.

Clara Bella ijs
Clara Bella van de familie Te Winkel is de oudste leverancier Van Hier. Dit melkveebedrijf is enige tijd geleden een ijsmakerij begonnen. Echt boerenroomijs, direkt van de koe. Verser en lekkerder kunt u het niet vinden. Ze hebben ijs in diverse smaken, allemaal ambachtelijk bereid. Clara Bella is onderdeel van Boerderijwinkel Te Winkel.  Bij de boerderij hebben ze een ijssalon en een streekprodukten winkel, die uw bezoek zeker waard is. Al onze ijscoupes worden gemaakt van Clara Bella ijs, maar ook verpakte ijsjes hebben wij in diverse smaken te koop. Overigens worden ook alle eieren die wij gebruiken geleverd door de familie Te Winkel.

Kaasboerderij Weenink
De familie Weenink uit Lievelde zijn bijzondere ondernemers. Ze vatten hun produkten samen in het 3K thema: koeien, kaas en kunst. Nog afgezien van het feit dat het maken van uitstekende kazen van melk van eigen koeien een kunst op zich, die Weenink als geen ander beheerst is ook echte kunst veelvuldig op hun bedrijf aanwezig. Weenink en hun streekwinkel zijn echt de moeite waard om te bezoeken. Weenink is de leverancier van Hier voor alle zuivelprodukten van de koe.

Geitenkaasboerderij Brömmels
Als landelijke media iets willen weten over geitenkaas dan komen ze vrijwel altijd bij Bert en Ellen van de Brömmels in Winterswijk Woold terecht. Alle melk die hun geiten produceren worden in de eigen kaasmakerij verwerkt tot de heerlijkste kazen. Mocht u een vooroordeel tegen geitenkaas hebben, dan zal 1 hap van de kaas van Brömmels dat vooroordeel meteen wegnemen. De keukenbrigade van Hier gebruikt de kaas van Brömmels bijvoorbeeld in de salade. Overigens, als u in de buurt ven van het Woold, gaat u er dan eens langs. Neem een kijk in de nieuwe kaasmakerij of loop de stal eens in. In het winkeltje aldaar kunt u echt de lekkerste kazen kopen. Voor alle geitenkazen is Brömmels de leverancier van Hier.

Wijngaard Hesselink
Lang werd gedacht dat er van Nederlandse bodem geen goede wijnen konden komen. Maar de druivenrassen hebben zich zo veranderd, dat dit inmiddels al lang niet meer waar is. De Achterhoekse wijnen hebben een uitstekende naam en de wijnen van “buurman” Wijngaard Hesselink uit Winterswijk hebben inmiddels prestigieuze prijzen gewonnen. De wijngaard is te bezoeken, eigenaar Gerhard Ensing heet u van harte welkom. Wijngaard Hesselink is de leverancier Van Hier voor flessen wijnen, ook voor de verkoop in de winkel. Er is een wandelroute vanaf Van Hier naar de wijngaard gratis verkrijgbaar.

Brouwerij Wentersch
In Winterswijk wordt bier gebrouwen. En niet zo maar bier: Wentersch bier. Er zijn veel verschillende soorten, waarvan wij een selectie op de kaart hebben staan. Een heerlijk speciaal bier Pomp4 en blond bier Gevloerd. Dat laatste bier is echt uniek, omdat ook de mout uit Winterswijk komt, namelijk van Vloermouterij Masterveld uit Ratum. De brouwerij is te bezoeken, ook voor rondleidingen, wat zeker de moeite waard is. Vanaf Van Hier is er een prachtige fietstocht uitgezet langs Brouwerij Wentersch, hopkwekerij Hogenelst en Vloermouterij Masterveld. Deze is gratis bij Van Hier verkrijgbaar.

Wijngoed Avitera
In Azewijn produceert de familie Baars heerlijke likeuren op hun wijngaard. Van Hier en Avitera hebben samen een heerlijke druivenlikeur ontwikkeld, die we u graag laten proeven. De druiven komen uiteraard van het wijngoed en dat proeft u. Vakmanschap en de echte Achterhoekse smaak.
    
Hesselink koffie

Koffie kan natuurlijk nooit een streekprodukt zijn, omdat ons klimaat niet geschikt is voor het laten groeien van de koffieboon. Toch scharen we Hesselink Koffie onder de streekprodukten, omdat de branderij in Winterswijk zit. Begonnen in 1885 in Winterswijk en nog steeds in handen van de familie Hesselink.  Bovendien is Hesselink Koffie de duurzaamste koffiebranderij van Nederland. Alle energie wordt zelf opgewekt, het gebouw is van duurzame materialen, zelf de bedrijfstuin voldoet aan de hoogste ecologische normen, bijvoorbeeld op het gebied van biodiversiteit. En deze branderij produceert een bijzonder hoge kwaliteit koffie, die we u met plezier schenken. Wij zijn trots dat ook Hesselink koffie leverancier Van Hier is.

Estinea
Het lijkt een vreemde eend in de bijt, maar ook Estinea is een leverancier van Hier. Estinea ondersteunt mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Zij hebben de planken gemaakt, waarop wij onze gerechten serveren. Zo ondersteunen wij Estinea weer in het belangrijke werk wat zij doen. Een mooi voorbeeld van Noaberschap.

Groot Antink
De familie Geerdinck heeft een prachtige boerderij annex jammakerij in Groenlo. In de Achterhoek is het gebruikelijk dat boerderijen een eigen naam hebben en de boerderij van de familie Geerdinck heet Groot Antink. Dat is ook de naam waaronder ze de heerlijkste jammen, siropen en chutney’s produceren. Wij gebruiken de chutney’s bij het brood, de limonadesiropen voor de limonade en de vruchtensiroop voor de ijscoupes. In onze winkel kunt u jam, honing en siropen kopen van Groot Antink

De Stegge
De Stegge uit het Winterswijkse Miste is een begrip in het Achterhoekse festival land. Overal vindt u hun kramen, waarin ze hamburgers en andere lekkernijen verkopen, gemaakt van vlees van de eigen boerderij. Ook zij zijn met recht een leverancier Van Hier. Op onze kaart vindt het Nagelholt en de droge worst van De Stegge.

Groot Stikken
Eendenbroederij Groot Stikken uit Groenlo, van de familie Everink, is één van de weinige eendenbroederijen in de omgeving. Op hun boerderij aan de Oude Winterswijkseweg hebben ze naast de broederij ook een boerderijwinkel. Deze is uw bezoek zeker waard!  Recentelijk zijn ze bezocht door het televisieprogramma De Boer is Troef. De uitzending valt hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=Kg5pz1bgeKA